saksamaa kolmanda ja neljanda nädala kokkuvõtte

Kolmas nädal
Nädala sisestest päevadest on väga raske midagi huvitavat rääkida, sest need päevad mööduvad ainult tööl ja kodus olles. Kuna meie tööpäeva hommik hakkab 5.30 ja lõppeb 17-18.00 siis peale seda ei ole jaksu kuhugi linna peale uudistama minna. Muidugi käime nädala sees poes, aga arvan et sellest ei ole midagi rääkida sest toidupood on nagu pood ikka. Põhimõtteliselt täpselt sama sugune nagu Eestis.
Nädala vahetusel otsustasime taas minna linna. Põhiplaani oli minna vaatama vanalinna. Ennem vanalinna jõudmist tegeime tiiru peale ka uutematele kaubanduskeskustele ja sattusime poodi milles oli just esimese päeva avaine. Siukest poodi Eestis ei kohta kuna seal poe kõige alumisel korrussel saab tehislainete peal surfata.













 Vanalinn Osnabrückis
Enamasti on valinn nagu ikka igal pool. Näitaks tänavad on kõik munakivides ja ümber ringi vanema arhitektuuriga ehitised. Vanad linna müürid, kirikiud ja muuseumid. Hästi palju leiab vanalinnast ka paare ja söögikohtasid.



Neljas nädal
Neljandal nädalal käisime kohalikus kutseharidus kooli vaatamas. Nende koolides on väga erinev õppesüsteem kui meie kodu koolis. Enamasti käivad nad nädalas kas ühe või kaks korda koolis ja ülejäänud nädala on nad firmades praktikal. Saime osaleda ka ühes tunnis. Tunnis tegid nad enamasti gruppi tööd. Just see tund tegid nad plakateid vask torust. Pidid kirjutama sinna mis on selle head omadus, miks just seda kasutada , mis tähendavad tähised seal peal jne. Kui plakatid olid valmis riputati need seina peale ülesse, et kõik saaksid vaadata ja lugeda mis on teine grupp kirjutanud. Järgmiseks läksid neid klassi ette paari inimesega esitama. Kui nad millegist tunnis räägivad on neil ka kohe võimalik seda asja proovida praktiliselt, sest neil on ehtitaud samale korrusele ka üks väiksemat sorti praktika klass kus saavad väiksemaid asju läbi proovid. Saksa õpilastele anti ka võimalus meile küsimusi esitada, aga nad ei tahtnud seda väga teha, sest nende inglise keel ei ole just kõige parem ja kardavad sellepärast ka rääkida. 
Kui tund lõppes läksime oma juhendaja kabinetti, et rääkida kuidas meil on läinud ja üldistest muljetest ja mida teinud oleme. Seal kohtusime ka oma Saksamaa koordinaatoriga.
Kool on neil suurem ja kõvasti rohkem maju kui meil, nii et kui sa sinna esimest korda lähed on suhteliselt suur võimalus ära eksida.



Kommentaarid